You are here > Projecten > Snoezelkamer
SNOEZELKAMER IS IN GEBRUIK!

Op zaterdag 15 november is de snoezelkamer opgeleverd. Het bestuur en de kinderen van het tehuis zijn heel erg blij met de ontspanningsruimte, die al meteen dankbaar in gebruik is genomen. Een aantal belangrijke mensen uit de medische wereld waren aanwezig bij de officiele opening van de ruimte en zij hebben hun bewondering geuit.

Hierbij al een aantal foto's van de overdracht en van de ruimte.

30 november 2008

BOUW SNOEZELKAMER START OP 20 OKTOBER

Op 20 oktober start de bouw van de snoezelkamer. Er is een contract afgesloten met een plaatselijke aannemer die zowel de verbouwing van de bestaande ruimte als de inrichting zal verzorgen. Wij verwachten binnenkort foto's te ontvangen van de verbouwing. Zodra wij meer informatie hebben over dit project zullen we dat vermelden.

19 oktober 2008

SNOEZELKAMER

Begin 2008 heeft de Stichting het bestuur van het tehuis gevraagd om aan te geven welke projecten prioriteit hebben. Na de renovatie van in totaal drie badkamers, de wasruimte en de keuken gaf het bestuur aan dat zij graag zouden beschikken over een zogenaamde snoezelkamer.

Een snoezelkamer is een ontspanningsruimte waar de gehandicapten tot rust kunnen komen. De vloer bestaat uit een groot matras, er liggen lekkere kussens en door middel van verschillende attributen en licht- en beeldeffecten worden de zintuigen geprikkeld.

Inmiddels hebben wij een offerte ontvangen voor het verbouwen van de ruimte, voor de inrichting en voor de verschillende attributen. De aannemer zal waarschijnlijk eind oktober starten met de bouw en dan is de ruimte aan het eind van het jaar klaar voor gebruik.

De kinderen die in het tehuis wonen kunnen gebruik maken van de ruimte maar ook de kinderen die voor scholing en dagbehandeling naar het tehuis toe komen. Deze laatste groep zal een kleine bijdrage moeten betalen voor het gebruik van de snoezelkamer. Met deze inkomsten kan het tehuis ervoor zorgen dat de ruimte onderhouden wordt en het genereert een klein beetje extra inkomsten voor het tehuis zodat zij weer een stukje zelfredzamer worden. 

Zodra er nieuws is over dit project zullen wij u op de hoogte houden. Voor vragen over het project kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via info@gehandicaptenzorgmalang.nl.

24 augustus 2008

FOTO ALBUM VAN DE SNOEZELKAMER