You are here > Over ons > Reisverslagen > Reisverslag juli 2007
REISVERSLAG ED EN LISTY - JULI 2007

Inleiding
Op 30 juni zijn wij vertrokken naar Indonesie voor 5½ week vakantie, familiebezoek en om een aantal bezoeken te kunnen brengen aan het tehuis in Malang. We hebben het tehuis in totaal 3 keer bezocht in de periode dat we in Indonesie waren. We zijn daar ontvangen door het bestuur van het tehuis. Het doel van de bezoeken was in eerste instantie om te kijken hoever men met de verbouwing van de badkamers en wasruimte was. Daarnaast hebben we een aantal orienterende gesprekken gevoerd met het bestuur over diverse zaken.

De verbouwing
De verbouwing van de twee badkamers en de wasruimte is voltooid. Wij hebben alles gecontroleerd en na een aantal kleine verbeteringen is het project naar onze tevredenheid afgerond. Meer informatie over dit project en foto’s kunt u vinden onder ‘renovatie badkamers.’

Gesprekken met het bestuur van het tehuis
We hadden de gesprekken met ons bestuur in Nederland voorbereid en een vragenlijst gemaakt met alles wat we graag wilden weten over het tehuis en de kinderen. We hebben ook veel gesproken over de prioriteiten voor het tehuis. Het bestuur heeft aangegeven dat de keuken, de derde badkamer en de matrassen op dit moment het belangrijkst zijn om aan te pakken. We zijn al eerder in het tehuis geweest maar hebben nogmaals een uitgebreide rondleiding gehad.

Inkopen
We hebben direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal inkopen te doen. De enige wasmachine die het tehuis had was kapot en na overleg hebben we een nieuwe wasmachine voor het tehuis gekocht.  We hebben 1 rolstoel aangeschaft en aan het bestuur gegeven. Het bestuur beslist vervolgens in overleg met de fysiotherapeuten wie deze stoel zal krijgen. We hebben 1 matras laten maken (speciaal materiaal geschikt voor de gehandicapten) voor het poederen van de kinderen na het douchen. Ook hebben we beddengoed, handdoeken, dekens en toiletartikelen gekocht.

Conclusie
We vonden het zeer zinvol en nuttig om ter plaatse te zijn en om te zien hoe de situatie nu is. We zijn heel erg blij met het resultaat van de verbouwing, maar hebben ook gezien dat er nog veel te doen is.

Foto's van de diverse bezoeken

Search  

 

Klik op het fotoalbum om alle foto's te bekijken.
Klik vervolgens op de foto om de foto te vergroten.