You are here > Over ons > Reisverslagen > Reisverslag april 2010
REISVERSLAG MARLIES - APRIL 2010
Tijdens mijn vakantie in Indonesie in april 2010 heb ik de kans gehad om een werkbezoek te brengen aan het tehuis YPAC in Malang. Ik vertel u in dit verslag graag iets over mijn ontmoeting met het bestuur van het tehuis en mijn indrukken van het tehuis.

Ik werd heel erg hartelijk ontvangen door het voltallige bestuur van het tehuis. Na de kennismaking kreeg ik een rondleiding door het tehuis. Daarbij werd ik begeleid door een aantal bestuursleden en een arts. Ik heb ongeveer 8 jaar geleden voor het laatst een bezoek gebracht aan het tehuis en met de beelden van dat laatste bezoek nog op mijn netvlies zag ik de ongelofelijk grote veranderingen die wij in de afgelopen jaren hebben kunnen bewerkstelligen. De verschillende therapieruimten, slaapkamers, badkamers en de keuken zagen er netjes en hygienisch uit. De nieuwe matrassen gaven een totaal nieuwe aanblik in de slaapkamers; een groot verschil met de oude, doorgezakte en vieze matrassen. De schoonmaker die sinds kort alle ruimten schoon houdt doet goed werk en ook het bestuur van het tehuis is blij met zijn komst. 

Tijdens de rondleiding kwamen nog een aantal zaken naar voren waar het tehuis behoefte aan heeft: hulpmiddelen voor de logopedie therapie, een ultraviolet lamp en het blijkt dat de wasmachine het niet meer doet. Ik spreek af met het bestuur dat ik deze zaken bespreek met het bestuur van de stichting in Nederland om te bekijken of we hierin kunnen bijdragen.

Na de rondleiding heb ik uitgebreid gesproken met het bestuur en een aantal vragen kunnen stellen. We hebben gesproken over de zelfredzaamheid van het tehuis en ik ben blij om te merken dat we op een lijn zitten; het doel van de Stichting Gehandicaptenzorg Malang is samen met het bestuur van het tehuis activiteiten / middelen te vinden en creeeren die ervoor zorgen dat het tehuis zichzelf kan financieren en niet afhankelijk is van donaties. Ik merk dat het bestuur al verschillende manieren bedenkt om dit te realiseren. 

Ik ben heel erg blij dat ik de kans heb gehad om het tehuis te bezoeken en met eigen ogen te kunnen zien wat we tot nu toe hebben bereikt.

Marlies Ramadhany-Timmerman
11 mei 2010